понеділок, 30 березня 2020 р.

Масаж олівцями


Загальновідомим є той факт, що рухи рук людини тісно пов’язані з розвитком її мовлення, що вправи для пальців стимулюють роботу мозку.
В дошкільній педагогіці широко застосовується такий засіб для розвитку дрібної моторики, як пальчикові ігри та вправи.
Пропоную виконати разом з малюком декілька ефективних вправ стимулюючого пальчикового масажу. Але це не зовсім звичайний масаж. Масажні рухи виконуються з допомогою добре знайомого дітям предмета – олівця. Усі батьки добре знають, як дошкільнята люблять малювати. А якщо перед малюванням запропонувати дитині погратися з олівцями, помасажувати долоньки та пальці?

Навчити дітей самомасажу рук нескладно. За допомогою олівців з гранями малюк масажує зап’ястки, кисті рук: пальці, долоні, зовнішні поверхні долоньок, міжпальцеві зони. Такий масаж та ігри з олівцями будуть стимулювати мовленнєвий розвиток малюка, сприяти оволодінню тонкими рухами пальців, покращать кровопостачання пальців рук. Особливий інтерес масажні вправи викликають у дітей, якщо їх виконання поєднується з проговорюванням коротких віршів та римовок.



Ввідна бесіда:
Мій маленький друже!
У твоєму будинку, звичайно, живуть олівці. Подивися, як їх багато і які вони різні: довгі, короткі, тонкі, товсті, круглі, шестигранні, різнокольорові… Ти малюєш олівцями чудові картинки – яскраві ті веселі. А що ще вміють робити олівці? Вірно, олівці у твоїх руках вміють розмальовувати предмети на малюнках, обводити контур, штрихувати, писати букви та цифри. А чи знаєш ти, що олівці можуть гратися з твоїми пальчиками? І це дуже корисні ігри. Адже скоро ти підеш до школи, будеш вчитися гарно та акуратно писати у зошиті. Потрібно, щоб твої пальці стали спритними, рухливими ті вмілими. Візьми свої олівці і пограйся з ними. Веселий олівець бажає тобі успіхів!
  
Автор матеріалу Пятниця Т.В.

Немає коментарів:

Дописати коментар